ОСТАННІ НОВИНИ

Держкомпідприємництво хоче скасувати техогляд автомобілів

Львівський портал

|

Державний комітет з регуляторної політики і підприємництва вивчає доцільність існування технічного огляду автомобілів для його можливого скасування. Про це йде мова в повідомленні прес-служби Держкомпідприємництва.

«Ніде в Європі немає такого технічного огляду. Наша ідея – цей анахронізм радянської влади взагалі ліквідувати», – заявив голова комітету Михайло Бродській.

За його словами, техогляд вимагає збору великої кількості документів і сплати значних сум за послуги.

Зокрема, власник автомобіля повинен надати довідку, що він не був оштрафований за порушення Правил дорожнього руху, або копію судового рішення про сплату штрафу, інакше в проходженні техогляду йому буде відмовлено.

При цьому, за даними комітету, в українському законодавстві немає жодного акту, згідно з яким водій може дістати відмову в техогляді на підставі факту несплати штрафу.

Крім того, Держкомпідприємництва відзначає, що і оперативно одержати копію судового рішення проблематично, оскільки її видають лише за два тижні після подачі заяви.

Після вивчення доцільності існування техогляду комітет має намір вирішити чи звертатися до Кабінету Міністрів з проханням про скасування цієї операції. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *