ОСТАННІ НОВИНИ

У серпні підприємства Львівщини погасили понад 6 млн грн. боргів із зарплати

Львівський портал

|

Лише з початку місяця на Львівщині зуміли погасити борги із зарплати на суму понад 6,4 млн грн. Такий результат діяльності оперативних груп, створених обласною прокуратурою для перевірки найбільших підприємств-боржників, повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу відомства.

До складу груп увійшли представники не тільки правоохоронних органів, але й податкових служб, головного управління Пенсійного фонду, територіальної інспекції праці, обласного центру зайнятості та інших контролюючих підрозділів. Згідно з оперативними даними, заборгованість із зарплати на підприємствах області становить понад 95 млн грн. Відтак відбулися наради, на яких учасники груп намітили комплекс організаційно-практичних заходів, що включили також програму спільних перевірок додержання вимог законодавства України про оплату праці. Одночасно була проаналізована діяльність органів державного контролю щодо повноти використання ними своїх повноважень у цій сфері. А відтак уже внесено 36 документів прокурорського реагування.

Загалом з початку року порушено 94 кримінальні справи, зроблено 98 протестів, 546 приписів і подань. До відповідальності притягнуто 312 посадових осіб, що допомогло повернути працівникам понад 69,8 млн грн боргу. Прокурорські колективи на місцях зобов`язано активізувати роботи в цьому пріоритетному для соціальної стабільності напрямі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *