ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські скаути проведуть у Польщі літній табір-експедицію

Львівський портал

|

Упродовж двох тижнів члени Національної скаутської організації України Пласт спільно із студентами кафедри Реставрації та реконструкції архітектурних комплексів НУ «Львівська Політехніка» проведуть на території Польщі літній табір-експедицію «Вирій». Таборування триватиме з 14 по 23 серпня, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Табір має на меті дослідити та реставрувати у Польщі місця, де колись проживало українське населення. Зокрема, цього року молоді фахівці-реставратори під керівництвом доцента «Львівської  Політехніки» Олени Стасюк та члена Пласту, реставратора Андрія Котлярчука будуть відновлювати занедбані українські цвинтарі та розміщувати на них інфотаблиці для проїжджих туристів з усієї Європи.

Також буде розпочато проект з інвентаризації всіх цінних об’єктів, пов’язаних із історичним перебування українського населення на території Польщі та Словаччини, створення детального туристичного маршруту для мандрівників з України.

Окрім краєзнавчих поїздок та описово-реставраційних робіт, заплановано зустрічі з місцевими українцями, запис спогадів, вивчення традицій та звичаїв, пісень та діалектів, що звучали на цих теренах до 40-х років минулого століття.

Особлива увага організаторів табору буде спрямована на залучення до нього молоді з України та Польщі, які є нащадками депортованих українців з цих теренів.

«Захід має на меті об’єднати усіх небайдужих до збереження національної культурної спадщини як в Україні, так і за кордоном, а також долучити українську молодь з-поза меж України до спілкування із своїми ровесниками з України», – зазначила комендант табору Андрій Котлярчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *