Цієї суботи стартує десятигодинний веломарафон Львів-Краків

Львівський портал

|

14 серпня уже втретє поспіль у Львові стартує відроджений у 2008 році традиційний  веломарафон Львів-Краків. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

З 1884 року веломарафон проводився щороку традиційно і доводив, що на тодішніх велосипедах можна долати значні відстані між містами і велосипед може слугувати доступним і зручним транспортним засобом, оскільки на той час автомобіль був рідкісною розкішшю.

«Традиція веломарафону Львів-Краків перервалася у 1939 році, коли спалахнула світова війна. А після війни Львів і Краків поділив кордон СРСР і Польщі і проведення веломарафону припинилось. Та все ж ідея про його відродження втілилася у життя. Це зорганізували Краківська Королівська Роверова Академія та Федерація велоспорту Львівщини», – розповів президент федерації велоспорту Львівщини Юрій Могилевський.

Мета  велопробігу – пропаганда велосипеда, як екологічного транспортного засобу, пропаганда здорового способу життя і залучення до велоспорту усіх верств населення, не зважаючи на вік, соціальне чи етнічне походження.

У межах марафону відбудеться й 50-ти кілометрові велоперегони на швидкість з розіграшем призового фонду. Суперництво очікується напружене, оскільки беруть участь діючі спортсмени, серед яких колишні чемпіони світу Володимир Кривоніс, Петро Жуковський та нинішні члени збірної України з дрогобицької школи.

Цього року у веломарафоні візьме участь близько 50 учасників з українського боку і  заявлено 70 учасників з польського боку. У заході візьмуть участь спортсмени віком від 15 до 72 років. Подолати відстань у 325 км. планується протягом 9-10 годин.

Відкриття веломарафону і урочистий старт відбудуться в суботу, 14 серпня, на проспекті Свободи (біля пам’ятника Тарасові Шевченку).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *