ОСТАННІ НОВИНИ

«Карпати» і «Металіст» таки позбавлять очок в чемпіонаті України?

Львівський портал

|

Гучна справа навколо «договірного» матчу між львівськими «Карпатами» і харківським «Металістом», який відбувся в квітні 2008 року, наближається до логічного свого завершення. За інформацією БЛИКа рішення про покарання команд уже прийнято: «Металіст» буде позбавлений 8 турнірних очок, а «Карпати» – 6.

«Поки офіційну інформацію не отримають учасники справи, коментувати нічого не можна, – сказав голова контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ Стефан Решко. – Справа, звісно, резонансна, такого в українському футболі ще не було, але у клубів буде можливість наше рішення оскаржити. Можете звернутися в «Металіст» і «Карпати», там, можливо, вам дадуть більше інформації».

Спортивний директор «Металіста» Євген Красніков, якого за даними видання, теж серйозно покарають, коментувати цю ситуацію ввічливо відмовився: «Моя справа футболістів для команди шукати, а не висловлюватися з цього приводу. Даруйте, але якщо Вас цікавить офіційна думка, телефонуйте керівництву клубу».

Після офіційного прийняття цього рішення «Карпати і «Металіст» перетворяться на аутсайдерів нинішнього чемпіонату. У турнірній таблиці у харківського клубу стане мінус одне очко і останнє місце, у «Карпат» – одне очко і передостаннє місце. Боротися за виживання клуби навряд чи будуть, але по репутації і амбіціях буде завдано серйозного удару.

Нагадаємо, матч 26-го туру 17-го чемпіонату України, який відбувся 19 квітня 2008 р. у Харкові між «Металістом» і «Карпатами», завершився з рахунком 4:0 на користь харків’ян.

Прокуратура Харківської області відмовила в порушенні кримінальної справи відносно так званого договірного матчу в рамках чемпіонату України з футболу між харківським «Металістом» і львівськими «Карпатами».

Раніше керівник контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України Стефан Решко заявляв, що клуби не переведуть в Першу лігу, навіть якщо буде доведено факт договірної гри між цими командами в сезоні 2007-2008.

proUA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *