ОСТАННІ НОВИНИ

Лише кожен десятий випускник закінчує школу здоровим

Львівський портал

|

Головний державний санітарний лікар України Сергій Риженко у зв`язку з початком нового навчального року звертає увагу на те, що потрібно направити максимум зусиль на те, щоб діти у школах харчувалися максимально природними продуктами. «Сьогодні лише кожен десятий випускник закінчує школу здоровим. Решта під час навчання отримує букети хронічних захворювань. Хвороби органів травлення тримають лідерство у цій невтішній статистиці», – наголосив С. Риженко, передає прес-служба Міністерства охорони здоров`я.

З метою попередження захворювань органів травлення, Міністерством охорони здоров`я України спільно з Міністерством освіти та науки України було підготовлено ряд нормативно-правових актів, якими забороняється замовляти, приймати та використовувати для школярів продукти, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти.

Головний державний санітарний лікар також наполягає на забороні торгівлі у школах та прилеглих торгівельних точках газованими напоями, чіпсами та продуктами з генномодифікованими організмами.

«У їдальнях навчальних закладів надлишок цитрусових та ковбас сумнівного походження краще замінити на молочні та м`ясні вироби, які містять усі необхідні поживні речовини та вітаміни», – наголошує Сергій Риженко.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *