ОСТАННІ НОВИНИ

Склади меланжу на Радехівщині посилено оберігають від займання

Львівський портал

|

На території військової частини Західного оперативного командування, що біля Радехова,  особливо пильно остерігаються займання. З 4 серпня тут впроваджують жорсткі протипожежні заходи, основна мета яких – вберегти від вогню окислювач ракетного палива меланж, 2700 тонн якого зберігається в резервуарах на території військової частини.

Щоб вберегти резервуари з меланжем від перегрівання, їх періодично поливають холодною водою. З огляду на високу ймовірність виникнення пожеж, військові контролюють не лише технічну територію, де, власне, і зберігається небезпечна речовина, а й 25-метрову прилеглу зону. Крім цього, як зазначив начальник складу ракетного палива, підполковник Олександр Ятлук, в бойовій готовності перебуває пожежний взвод, виставлено два пожежні пости, один з яких цілодобовий. 

«Ми посилили пропускний режим в частині, зокрема, крім технічної території контролюється ще й адміністративно-господарська. Пожежні водойми постійно наповнюють водою. Зараз забезпечення водою на 20 відсотків перевищує норму, позаяк кількість пожежних водойм ми збільшили», – зазначив Олександр Ятлук.. 

Ймовірність виникнення пожеж на території Західної України становить 2 бали, для порівняння – у Дніпропетровській області – 5 балів за п’ятибальною шкалою. Втім, як зауважив заступник голови Радехівської районної адміністрації Юрій Кондратюк, четверту частину території Радехівського району займають лісові угіддя, а промислових об’єктів, що зберігають на своїй території небезпечні хімічні речовини тут аж 14. Тому для постійного моніторингу ситуації було створено штаб із оперативного реагування, до складу якого включені всі основні підрозділи органів виконавчої влади(МНС, МВС, місцевих військовиків, представники ЗМІ та підрозділи органів райдержадміністрації). «Така тісна взаємодія вже принесла свої результати, зокрема, значно зменшилась кількість пожеж на території району», – зазначив Юрій Кондратюк.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *