ОСТАННІ НОВИНИ

Одеса прискорено готується до переведення зі Львова факультетів інституту Сухопутних військ

Львівський портал

|

В Одесі продовжуються роботи щодо відновлення інфраструктури Військового інституту Одеського Національного політехнічного університету, повідомляє прес-служба Мінічтерства оборони України.

Нагадаємо, що Постановою Кабінету Міністрів України від 26 травня 2005 року №381 у складі Національного університету "Львівська політехніка" було створено Львівський інститут Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, який  Постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 2009 року виведено зі складу Національного університету "Львівська політехніка" і перетворено в Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного з утворенням у її складі військового коледжу сержантського складу.

Наразі деякі факультети Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного будуть переведені до Одеси, де прискореними темпами відбуваються ремонтні роботи.

Для обладнання навчальних класів та казарми вже зараз вирішено питання щодо закупівлі нових меблів на загальну суму понад 1 мільйон 100 тисяч гривень.

"Ми розпочали інтенсивно працювати над відновленням інфраструктури військового містечка наприкінці червня і маємо зробити все для того, аби вже з 1 вересня в цих стінах розпочався повноцінний навчальний процес з підготовки  офіцерських кадрів для українського війська", – зазначив начальник квартирно-експлуатаційного відділу міста Одеси полковник Валерій Яковенко.

Начальник квартирно-експлуатаційного відділу Одеси наголосив, що велика підтримка у вирішенні цілого комплексу організаційних, матеріально-технічних та фінансових питань надається як з боку керівництва Міністерства оборони, Генерального штабу та командування Сухопутних військ ЗС України, так і керівного складу Південного оперативного командування, 13-го, 6-го та 8-го армійських корпусів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *