ОСТАННІ НОВИНИ

В Азарова запевняють, що принаймні на хліб ціни не зростатимуть

Львівський портал

|

Міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк запевняє, що сьогодні в Україні не існує ніякої загрози продовольчій безпеці. Про це він заявив сьогодні на брифінгу в Кабінеті Міністрів України, передає департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ.

«На сьогоднішній день загрози продовольчій безпеці щодо забезпечення країни зерном в Україні нема. Ситуація на зерновому ринку нашої країни стабільна та спокійна. Немає ніяких внутрішніх чинників, щоб викликати занепокоєння щодо продовольчої безпеки та подорожчання хліба», – зазначив Микола Присяжнюк.

Він додав, що станом на сьогоднішні жнива ранніх та озимих зернових перебувають на завершальній стадії, а рівень урожаю відповідає світовим стандартам.

Водночас, як підкреслив міністр, є необхідність врегулювати питання проведення Аграрним фондом України закупівлі зерна.

За його словами, кошти для проведення закупівель в Аграрного фонду є, але існує необхідність удосконалити саму процедуру закупівлі. Микола Присяжнюк нагадав, що національне законодавство передбачає 45-денний термін для проведення тендеру із закупівлі зерна. «Але зараз, щоб забезпечити продовольчу безпеку ми не можемо чекати 45 днів, бо питання закупівля зерна урожаю 2010 року нагальне. Тому сьогодні на розгляд уряду я вніс питання визначення єдиного виконавця щодо закупівля зерна до Аграрного фонду. Думаю, що питання буде прийняте, і Аграрний фонд вийде на ринок для того, щоб закупити зерно на суму біля 5 млрд. гривень», – сказав міністр.

Крім того, як повідомив Микола Присяжнюк, в Міністерство звернулися представники зерновиробників, зернотрейдерів та хлібопекарів з проханням напрацювати і підписати меморандум про співпрацю з метою забезпечення продовольчої безпеки, цінової стабільності на хліб та виконання експортних контрактів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *