ОСТАННІ НОВИНИ

В Азарова підтвердили, що з квітня газ подорожчає ще на 50%

Львівський портал

|

Ціни на природний газ для населення в черговий раз будуть підвищені на 50% у квітні 2011 року. Про це заявив віце-прем’єр України Сергій Тігіпко.

«Ми зараз підняли вже ціни на газ. Цього не вистачає. Піднімемо ще раз у квітні», – сказав він на брифінгу в середу у Кабінеті міністрів України.

За його словами, при цьому в Україні ціни на газ будуть економічно обгрунтованими.

Тігіпко відзначив, що за такими цінами «заплатять ті, хто в змозі заплатити». За його словами, громадяни, які будуть не в змозі оплатити за новими цінами, отримуватимуть субсидії від держави.

«Зараз допомогу держави отримують всі, тому що ми субсидуємо газ для всіх. І для багатих, і для тих, хто має середній достаток, і для бідних. Ми вважаємо, що це неправильно», – підкреслив він.

Тігіпко сказав, що в українському уряді дотримуються думки про те, що за комунальні послуги повинні платити пенсіонери не більше 10% від своїх доходів, а ті, хто працює – не більше 15% від своїх доходів.

Він проінформував, що 9,5 млн пенсіонерів уже отримали або скоро отримають повідомлення про те, яким чином вони зможуть оформити субсидію. Разом з роз’ясненнями також будуть представлені бланки для заповнення на отримання субсидій.

Тігіпко також запевнив, що працюючі українці, які бажають отримувати субсидії, повинні будуть взяти з роботи довідку про доходи за останні 6 місяців.

Раніше повідомлялося, що згідно з Меморандумом про співпрацю з МФВ Україна має намір поступово підвищувати ціни на газ для населення і теплокомуненерго доти, поки внутрішні ціни на газ і ціни імпорту не досягнуть паритету.

З 1 серпня в 1,5 разу підвищені тарифи на газ для населення. Додаткове підвищення цін на 50% відсотків для населення і комунальних послуг проводитиметься в квітні 2011 року.

proUA за матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *