ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра "Батьківщина" розпочне пікетування управління юстиції у Львові

Львівський портал

|

Завтра, 12 серпня, о 12 годині ВО «Батьківщина» розпочне пікетування Головного управління юстиції у Львівській області, що знаходиться за адресою м. Львів, пл. Шашкевича, 1.

Участь у пікетуванні візьмуть керівники ЛОПО та ЛМО ВО «Батьківщина». Під час пікету активісти партії збиратимуть підписи до міністра юстиції Олександра Лавриновича про

недопущення блокування участі ЛОПО ВО «Батьківщина» у місцевих виборах на Львівщині, яке відбувається через суди та органи юстиції.

Збір підписів відбуватиметься паралельно у всіх районах Львівської області.

Текст звернення подаємо нижче.

«Статтею 4 Закону України “Про політичні партії в Україні” забороняється втручання з боку органів державної влади у внутрішню діяльність політичних партій та їх місцевих осередків. Згідно Рішення Конституційного суду України від 23 травня 2001 р. №6-рп/2001 судам не підвідомчі скарги “на акти і дії об’єднань громадян, які відповідно до закону, статуту (положення) належать до їх внутріорганізаційної діяльності або їх виключної компетенції”.

З часів незалежності України і до сьогодні не було жодного випадку втручання судами у партійні справи.

Печерський районний суд міста Києва, втручаючись у внутрішньопартійні справи, намагається усунути Львівську обласну партійну організацію “ВО “Батьківщина” від участі у виборах до місцевих рад.

Ця ситуація – не поодинока. Аналогічні дії вчиняються і відносно Київської обласної партійної організації “Батьківщина”. У Печерському суді реалізовують напрацьовану схему по усуненню від виборчого процесу найбільшої та найпотужнішої опозиційної сили. Розправившись із “Батьківщиною” влада візьметься й за інші політичні партії, які відстоюють інтереси українського народу.

Розправа над “Батьківщиною” – це розправа над мільйонами виборців України і над найсвятішим правом народу обирати собі владу. Лише у Львівській області за лідера політичної партії ВО “Батьківшина” Юлію Тимошенко проголосувало понад 86% виборців.

27 000 членів Львівської обласної партійної організації “ВО “Батьківщина” та сотні тисяч наших виборців готові відстояти своє виборче право.

Пане Міністре, ми вимагаємо від Вас:

1. Відмовитися від практики злочинного свавілля і втручання судів у діяльність політичних партій, зокрема, партії “ВО “Батьківщина”;

2. Не перешкоджати реєстрації змін керівного складу Львівської обласної організації партії “ВО “Батьківщина” в обласному управлінні юстиції;

3. Припинити розправу над мільйонами виборців України і над найсвятішим правом народу обирати собі Владу».

Прес-служба ЛОПО ВО «Батьківщина»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *