ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця року Україна має погасити 2 млрд дол кредиту ВТБ

Львівський портал

|

Україна має погасити кредит у розмірі 2 млрд дол., наданий в червні російським банком ВТБ, у IV кварталі 2010 р. Це передбачає технічний меморандум про співпрацю між Україною і Міжнародним валютним фондом (МВФ), оприлюднений на офіційному сайті фонду.

Планується, що Україна проведе розміщення єврооблігацій на 1,3 млрд дол. і отримає 150 млн дол. від Євросоюзу і 300 млн дол. від Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) у ІІІ кварталі 2010 р. Очікується також, що в IV кварталі 2010 р. надійдуть 500 млн дол. від Світового банку і 300 млн дол. від Євросоюзу. Крім того, в III і IV кварталах Україна розраховує отримати ще по 100 млн дол. іншого проектного фінансування.

Нагадаємо, на початку червня ц.р. Україна отримала від ВТБ 2 млрд дол. у якості бридж-кредиту перед розміщенням суверенних евробондов і отриманням першого траншу кредиту МВФ. Передбачалося, що об`єм випуску 10-річних евробондів складе також 2 млрд дол. Проте після проведення road show у першій половині липня Мінфін повідомив, що вирішив не розміщувати євробонди, враховуючи існуючі джерела фінансування і стан ліквідності.

РБК-Украина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *