ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні розпочинається голосування за кандидатів праймеріз «Сильної України»

Львівський портал

|

Сьогодні уперше в політичній історії країни стартує голосування за кандидатів Народного праймеріз «Сильної України». Про це повідомляє прес-служба партії.

Із урахуванням результатів попередніх внутріпартійних виборів будуть сформовані списки партії для участі у виборах до районних, міських та обласних рад. На думку Голови політичної партії «Сильна Україна» Сергія Тігіпка, такий механізм визначення кандидатів партії у владу – початок оновлення українського політичного простору.

«Сильна Україна» – це партія реформаторів і нових лідерів. Ми по-новому підходимо до політичного процесу, з урахуванням європейського і світового досвіду. Можна багато говорити про відкритість, чесність щодо виборців і відданість ідеалам демократії. Але тільки залучаючи людей до політичного процесу з самого початку – з моменту формування списків – можна побудувати справжню демократію», – зазначив Сергій Тігіпко.

Сергій Тігіпко упевнений, що головне завдання партії на даному етапі – це виявлення активних і перспективних політиків, які будуть підтримані суспільством. «Під час праймеріз «Сильна Україна» визначить нових лідерів, які запропонують прогресивні моделі розвитку країни. Для нас неприйнятна поширена нині практика, коли партія є масовкою для свого лідера. «Сильна Україна» побудована за іншим принципом – партія надає можливість кожному партійцеві реалізувати свої ідеї та потенціал», – зазначив Сергій Тігіпко.

Лідер «Сильної України» вважає, що такий механізм визначення кандидатів для участі у виборах повинен стати невід`ємною частиною оновленої політичної реальності України. «Коли будуть вибори до Верховної Ради, ми знову будемо проводити праймеріз – уже на національному рівні. І я особисто братиму в них участь, конкурувати з іншими партійцями за право очолити список «Сильної України» до Верховної Ради», – заявив Тігіпко. Він також додав, що праймеріз допоможе підвищити відповідальність потенційних політиків перед людьми і кардинально поліпшити якість політики в цілому.
Довідка: голосування за кандидатів зі списків праймеріз «Сильної України» стартує сьогодні, 10 серпня. Воно відбуватиметься у двох форматах: через Інтернет і в мобільних пунктах «Народний Праймеріз» на центральних вулицях міст у всіх регіонах країни. На внутрішнє голосування буде винесено той самий список, що і на народне.

Через Інтернет зможуть голосувати тільки члени партії. Відкритий народний праймеріз відбуватиметься на вулицях міст. Виборці зможуть обрати трьох найкращих на їхній погляд претендентів із десяти. На основі голосування буде визначено рейтинг кожного кандидата від партії. Голосування триватиме до кінця місяця, а на початку вересня партія підіб’є підсумки. Результати будуть доступні на сайті партії www.silnaukraina.com.

Участь у праймеріз візьмуть 1496 членів «Сильної України», серед яких українці визначать кращих із кращих.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *