ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові триває проект «Львівське літо з тренером з мого подвір‘я»

Львівський портал

|

Уже місяць як у Львові триває проект «Львівське літо з тренером з мого подвір‘я», в рамках якого упродовж липнявересня 2010 року на одинадцяти відкритих спортивних майданчиках Львова 24 тренери-волонтери з Польщі та України проводять спортивно-ігрові заняття для дітей та молоді Львова, що не мають можливості відпочивати влітку поза межами міста чи займатися у гуртках і секціях. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Щодня, з понеділка по п’ятницю, з 10:00 до 13:00 на одинадцяти спортивних майданчиках Львова діти та молодь мають змогу опанувати техніку гри в футбол, волейбол, баскетбол, бандбінтон та інші командні ігри, а ще взяти участь в естафетах, конкурсах і рухливих розвагах. З 11-го серпня на майданчиках з’являться велосипеди і додаткові м’ячі.

Тренери і організатори проекту сподіваються, що з новим обладнанням на майданчиках  стане ще веселіше. На сьогодні «хітом» є кольоровий парашут та тунель – знаряддя, які дозволяють проводити цікаві і кольорові інтеграційні вправи. «Один з дітей сказав батькам, що будуть заняття з парашутом, тому батьки подзвонили і запитали, чи будуть діти скакати з другого поверху школи. Всі падали із сміху, коли про це дізнались», – згадує волонтер Даміан Станішевські.

Передача спортивного обладнання та демонстрації вправ з парашутом і тунелем  відбудуться 11 серпня об 11 год. на пришкільному спортивному майданчику CШ №84 по вул. Зубрівській, 30.

Окрім рухливих ігор, молодь та діти грають в  шахи, а подекуди у дощову погоду вчать з волонтерами польську і англійську. Тим часом польські волонтери успішно опановують українську. «Я говорю польською та англійською, діти вчать мене української. Вже добре розуміємо одне одного, практично немає проблем з комунікацією», – говорить Александр Бінек.

Проект «Львівське літо з тренером з мого подвір’я» впроваджує благодійна організація  «Центр освітніх ініціатив» зі Львова та міське управління у справах сім’ї, молоді і спорту. Польським партнером проекту є Дім зустрічей ім. Ангелюса Сілезіуса з Вроцлава. Підтримку проекту надають: Програма «Молодь в дії» Європейської Комісії.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *