ОСТАННІ НОВИНИ

У Януковича взялися за реформу прокуратури

Львівський портал

|

Після судової реформи наступною в Україні буде реформа кримінальної юстиції та закону про прокуратуру.

Як повідомив заступник голови адміністрації президента, керівник Головного управління з питань судової реформи і судоустрою Андрій Портнов, закон про реформування кримінальної юстиції має бути ухвалений до головування України в ПАРЄ, тобто протягом дев`яти місяців.

"Це публічне зобов`язання України перед Парламентською асамблеєю Ради Європи, в якій Україна буде мати честь головувати з травня наступного року", – зазначив він в інтерв`ю "КоммерсантЪ-Україна".

"Тому при всій повазі до прокуратури у нас, мабуть, найближчим часом почнеться дискусія з ними щодо їхньої подальшої ролі і місця в житті країни. Без сумніву, правоохоронні органи будуть виходити з потужною опозиційною риторикою, і тут зіткнуться з одного боку сильне правоохоронне лобі, а з іншого – публічне зобов`язання України перед ПАРЄ реформувати систему правоохоронних органів", – наголосив Портнов.

Зокрема, реформою буде ліквідовано військову прокуратуру. "Звичайно ж, в ній не буде місця військовій прокуратурі. Це буде маленький відділ в органах прокуратури", – повідомив чиновник.

За його словами, над реформою наразі за дорученням президента Віктора Януковича працює судове управління в Адміністрації президента спільно з Міністерством юстиції. Проводяться консультації, зокрема, з департаментом юстиції посольства США та з експертами Венеціанської комісії.

"Я бачу наступний план заходів: спочатку ми визначаємо вектор – куди ми йдемо, закріплюємо його основні положення на рівні експертів – я маю на увазі представників Мін`юсту, адміністрації президента і експертів, що працюють у парламенті, а також представників Генпрокуратури, СБУ та МВС. Після того як визначимо основні принципи, ми будемо просити главу держави провести нараду, щоб зняти можливі розбіжності. І після того, як президент визначить вектор, ми почнемо роботу над законопроектом", – розповів Портнов.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *