ОСТАННІ НОВИНИ

Парубій і Гримчак оскаржили законність порушення проти них кримінальної справи

Львівський портал

|

Адвокат депутата Верховної Ради від НУНС Андрія Парубія В’ячеслав Мартинюк оскаржив в Апеляційному суді Києва рішення Печерського районного суду Києва, яким було визнано законною постанову про порушення кримінальної справи проти його підзахисного і депутата Юрія Гримчака (НУНС) за підозрою в перешкоджанні діяльності голови Ради Володимира Литвина та інших депутатів на засіданні парламенту 27 квітня.

Про це повідомив Мартинюк, передають «Українські новини».

Адвокат подав відповідну апеляційну скаргу 6 серпня.

Мартинюк просить Апеляційний суд Києва визнати незаконним і скасувати рішення суду першої інстанції як незаконне і визнати незаконною постанову про порушення вищезгаданої кримінальної справи.

Нагадаємо, 2 серпня Печерський райсуд оголосив рішення, яким визнав законною ухвалу про порушення кримінальної справи проти Парубія і Гримчака за підозрою в перешкоджанні діяльності Литвина та інших депутатів на засіданні парламенту 27 квітня.

14 травня прокуратура Києва порушила кримінальну справу проти Парубія і Гримчака за підозрою у втручанні в діяльність Литвина та інших депутатів парламенту з метою не допустити ратифікації угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії на території України до 2042 року.

Справу було порушено за статтею 28 Кримінального кодексу (скоєння злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) і 344 (втручання в діяльність державного діяча).

Порушення справи депутати оскаржили в Печерському райсуді Києва.

proUA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *