ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія Львова намагається приватизувати нежитлові приміщення житлових будинків?

Львівський портал

|

Згідно ухвали Львівської міської ради №3809 від 29 липня 2010 року, у Львові можна буде у п’ятиденний термін приватизувати горище чи підвал без згоди сусідів. Тобто, дана ухвала дозволяє мешканцю у 2-кватрирному чи 100-квартирному будинку прихопити весь підвал чи горище, у той час коли інші мешканці будинку мають ті ж самі права на ці ж нежитлові приміщення.

Як розповів сьогодні під час прес-конференції депутат Львівської міської ради Іван Василишин, дана ухвала суперечить законам України і рішенню Конституційного суду. «Допоміжні приміщення багатоквартирних будинків, тобто підвали та горища, мають бути передані у власність квартиронаймачів безоплатно і окремо вони приватизації не підлягають. Тобто, усі мешканці будинку мають рівні права на ці нежитлові приміщення. Однак, згідно нової ухвали, хто перший встиг, той приватизував усе приміщення і всього за п’ять днів», – сказав І.Василишин.

На думку, І.Василишина, цією ухвалою міськрада вкотре розробила нову корупційну схему. «По-перше – посадовці Львівської міської ради всупереч нормам ЗУ «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» без обговорення на громадських слуханнях, тобто таємно, розробили і прийняли ухвалу. По-друге, коли профільна постійна депутатська комісія розглядала проект цієї ухвали, я особисто вносив поправки щодо потреби врахування думки інших співвласників на такі дії. Комісія завізувала проект ухвали разом із моїми зауваженнями. Проте, під час сесії ухвала була винесена без зауважень і в лічені хвилини була проголосована. Я вважаю, що міськрада незаконно кваліфікує горища і підвали як самостійні об’єкти цивільно-правових відносин і приватизує їх через оформлення права власності на житлові будинки на свою користь», – розповів депутат.

Водночас голова ради координаторів громадської організації «Вартові закону» Олексій Вєрєнцов повідомив, що допоки ухвала у процесі підпису і вона ще не вступила у законну дію, вони хочуть попередити львів’ян про можливі зловживання. «Немає сумніву, що Садовий таки підпише цю ухвалу, тому ми не зупинятимемось. Адже, якщо в будинках продати допоміжні приміщення, то потім у мешканців можуть виникнути труднощі, до прикладу, зі встановленням індивідуального опалення. Тому, щоб уникнути цих зловживань, ми розробили зразок звернення у прокуратуру для мешканців Львова з вимогою притягнення до відповідальності посадових осіб виконавчих органів Львівської міської ради, які готували цю ухвалу. Адже не виключено, що мерія може потім оформити весь будинок у приватну власність і тоді люди залишаться без даху над головою», – зауважив він.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *