ОСТАННІ НОВИНИ

Львів сьогодні заполонить редемптористська молодь

Львівський портал

|

Сьогодні, 9 серпня, у Львові розпочинається Міжнародний з’їзд редемптористської молоді. Відкриття заходу відбудеться о 20.00 год. на території училища ресторанного сервісу та туризму, що на вул. Пулюя, 36. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

У відкритті візьмуть участь архієпископ Львівський владика Ігор Возняк та міський голова. У програмі передбачені представлення делегацій, виступи учасників, а також презентація тематики з’їзду «Бути як ти». 

Загалом у зустрічі візьмуть участь близько півтисячі осіб, з 20 країн Європи, а також Канади та Росії.

«До нас приїхали молоді люди, які співпрацюють з римо-католицькими редемптористами, і це унікальна можливість «сказати вголос» про свою приналежність до Європейської спільноти, показати їм красу східного обряду, залишити в їхніх серцях шматочок іншого духовного досвіду, пов’язаного з Україною, зокрема і древнім Львовом», – повідомив заступник начальника відділу соціальних програм управління соціального захисту о. Роман Лагіш.

Гаслом Міжнародного з’їзду редемптористської молоді є «Бути як Ти». Представники різних культур упродовж п’яти днів ділитимуться духовними практиками, досвідом співпраці молоді та редемптористів зі своїми колегами з інших країн. У програмі з’їзду передбачені спільні молитви, майстер-класи, гуртки, танці, різноманітні виступи, дискотеки за участю українських гуртів «ДримбаДаДзиѓа» (Київ) і «П@п@ Карло» (Харків).

Довідково. Редемтористи – це орден УГКЦ, який свого часу в Україну запросив ще митрополит Андрей Шептицький. Перша така зустріч редимптористів відбулася в місті Пагані (Італія, 1987) з нагоди 200-річчя з дня смерті св. Альфонса, засновника редемптористів. Наступні з’їзди проводилися в Ель Еспіно (Іспанія, 1988), Еггенбурзі (Австрія, 1991), Дюргамі (Англія), Ессені (Бельгія, 1998), Торуні (Польща, 2001), Бонні (Німеччина, 2004).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *