ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова з’їхалися політичні в’язні та репресовані

Львівський портал

|

Сьогодні, 7 серпня, у приміщенні Львівського палацу Мистецтв відбувається Х з’їзд Всеукраїнського товариства політичних в’язнів і репресованих. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

На з’їзді розглядають підсумки роботи товариства за період з 2007 до 2010 року. Одним із питань порядку денного є обрання голови організації. Діючий голова Євген Пронюк через стан здоров’я не зміг приїхати на конференцію.

Один із ймовірних кандидатів на посаду керівника ВУТПВіР є голова Львівського обласного товариства політичних в`язнів і репресованих Петро Франко, який виконує обов’язки голови на період хвороби Є. Пронюка.

Участь у з’їзді беруть представники з 21 області України.

Всеукраїнське товариство політичних в`язнів і репресованих було засноване у 1989 році. ВУТПВіР домагається проведення судового процесу над КПРС/КПУ „Нюрнберг-2”, визнання УПА воюючою стороною в Другій світовій війні, компенсації Росією примусової праці українських політв`язнів на її території, створює архів і музей політв`язнів, домагається ідейної переорієнтації багатотомного державного видання „Реабілітовані історією” на „Енциклопедію боротьби і репресій”. Науково-методична рада веде науково-дослідну роботу. З 1992 р. видає журнал „Зона”. Організації Товариства є в усіх областях, колективними його членами є Київське товариство політичних в`язнів і жертв репресій та Український комітет "Гельсінкі 90". При Товаристві створюються організації дітей політв`язнів. Нараховує біля 40 тис. членів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *