ОСТАННІ НОВИНИ

Надзвичайники Львівщини забороняють розводити вогнища у лісах та поблизу торфовищ

Львівський портал

|

Головне управління МНС України у Львівській області категорично забороняє розводити вогнища в лісових масивах та поблизу торфополів, повідомляє Центр пропаганди ГУ МНС України в Львівській області.

Як зазначають МНСники, торф`яні пожежі найчастіше трапляються в місцях видобутку торфу і виникають з причин неправильного поводження з вогнем та від розрядів блискавок. Досить часто ґрунтові торф`яні пожежі є розвитком низової лісової пожежі. Саме в таких випадках вогонь заглиблюється в нашарування торфу, і вже низом підходячи до дерев руйнує їх коріння, що призводить до падіння і утворення заторів.

«Пожежа – це завжди небезпека! Навіть в випадку коли вона непомітна (на прикладі торф’яних пожеж) – вона несе величезну небезпеку, що може призвести навіть до людських жертв», – наголошують рятувальники.

Пожежно-рятувальтна служба Львівщини докладає максимум зусиль щодо запобігання вигоряння лісів та торфовищ. Але нажаль, більшість загорянь відбуваються саме через людський фактор, тому і так складна екологічна ситуація насамперед залежить від відпочивальників.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *