ОСТАННІ НОВИНИ

Експорт на Львівщині у 2010 році зріс на 41,8%

Львівський портал

|

Відновлення економічного зростання із закладанням інвестиційного фундаменту подальшого стійкого розвитку області є одним із пріорітетів роботи влади. Це стане базовою передумовою для розв’язання гострих соціальних проблем та загального підвищення добробуту населення Львівщини. Наголосив під час засідання колегії Львівської ОДА заступник голови ЛОДА з питань економічної політики та інвестицій Геннадій Дмитренко.

Зусилля органів виконавчої влади у цьому році спрямовані на покращення кожної складової економіки області. «Підсумки першого півріччя мають позитивний характер. Вперше з 2008 року протягом травня-червня цього року відбувається зростання виробництва у промисловому, паливно-енергетичному і сільськогосподарському комплексах, зросли обсяги вантажообігу. Збільшилось, після значного спаду у 2009 році, будівництво індивідуального житла. Є зрушення у зовнішній торгівлі. Спостерігається значне зростання експорту – на 41,8%. Однак, слід зауважити, що 2009 року Львівщина отримала катастрофічне падіння економічних показників, і сьогоднішні позитивні цифри свідчать не тільки про зростаючу тенденцію, а й про те, як багато зусиль ще треба докласти, щоб вийти на докризовий рівень. Це стосується, перш за все, галузі промисловості в цілому, окремих її галузей, а також будівництва, торгівлі», – зазначив Г.Дмитренко.

Обсяги промислового виробництва в області зросли на 0,9%. «У червні 2010 року порівняно із травнем 2010 року обсяг промислового виробництва зріс на 13,7%. Порівняно з червнем минулого року зріс на 11,6%», – зазначив Г. Дмитренко.

Він додав, що стабілізується ситуація у галузі машинобудування. Окремі підприємства зуміли досягти збільшення темпів промислового виробництва. Збільшення обсягу промислового виробництва є на підприємствах: ВАТ “Дрогобицький завод автомо¬більних кранів”, ВАТ "Дрогобицький долотний завод", ДП “Вагоноремонтний завод”. Ці підприємства є бюджетоутворюючими і формують загальнообласні фінансово-економічні показники.

Відновлено виробничу діяльність на ВАТ "Дрогобицький машинобудівний завод" та ТзОВ "Львівські автобусні заводи". Завдяки підписаним контрактам підприємства постійно збільшують завантаження виробничих потужностей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *