ОСТАННІ НОВИНИ

У Дрогобичі відновлять пам’ятник на честь Грюнвальдської битви

Львівський портал

|

Відновити пам`ятник на честь Грюнвальдської битви, 600-річчя якої відзначається у низці європейських країн, вирішили в Дрогобичі, повідомляє кореспондент Укрінформу. Монумент знову постане у міському парку, де був встановлений сто років тому.

Ініціатором акції виступило місцеве Товариство польської культури. Його керівник Адам Авжецький погодив необхідні дозвільні документи, щоб реконструювати пам`ятник, зруйнований у 1946 році. Відповідне рішення ухвалила й сесія міськради. Зараз на місці колишньої пам`ятки збереглася лише основа.

У рамках святкування знаменної події, яка припинила експансію тевтонських орденів на cхід, у регіоні заплановано низку театралізованих видовищ з танцями й співами епохи Середньовіччя. Охочі уже змогли взяти участь у лицарських поєдинках. Програмою передбачено виставки в музеях, інсценізації військових таборів, показ історичних фільмів, концерти органної музики.

Довідка. Грюнвальдська битва між військами Тевтонського ордену та об`єднаними військами Королівства Польського і Великого князівства Литовського, Руського і Жемайтійського відбулася 15 липня 1410 року поблизу села Грюнвальд (на сьогодні північно-східна частина РП). За свідченнями істориків, військові сили під час битви з обох сторін становили близько 66 тис., загинуло 8 тис. тевтонців.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *