ОСТАННІ НОВИНИ

Суд відмовився порушити кримінальну справу проти охоронця Януковича, який завалив журналіста

Львівський портал

|

Прокуратура Голосіївського району Києва відмовила журналісту СТБ Сергію Андрушку у відкритті справи щодо перешкоджання його професійній діяльності, не опитавши охоронців президента. Про це йдеться у постанові прокуратури, яку має у своєму розпорядженні "Українська правда".

У документі сказано, що в ході дослідчої перевірки свідчення давав сам Андрушко і оператор СТБ Богуславський.

У свою чергу "військовослужбовці, які брали участь в інциденті" не з`явилися на опитування. При цьому на адресу Управління державної охорони було направлено запит щодо забезпечення явки охоронців.

Крім того, у постанові сказано, що під час конфлікту з охоронцями президента Андрушко не надав співробітникам УДО "оформлену належним чином перепустку, яка б дозволяла прохід на зйомку президента".

У свою чергу сам Андрушко у коментарі "Українській правді" сказав, що жодної перепустки у нього ніхто не вимагав, а допуск журналістів до президента здійснювався на основі акредитації.

"Я не знаю, про що йде мова. Жодних перепусток для зйомки президента немає. Акредитуються журналісти зазвичай, просто показуючи посвідчення", – сказав він.

За словами Андрушка, найближчим часом він має намір оскаржити рішення прокуратури, яким було відмовлено у відкритті кримінальної справи. 

Як відомо, під час відвідання президентом Віктором Януковичем агровиставки співробітник УДО застосував до Андрушка силу.

Начальник управління Генпрокуратури з додержання прав і свобод громадян Олексій Денисюк заявив, що Генпрокуратура перевірить обставини відмови в порушенні кримінальної справи за цим фактом.

 

"Українська правда"

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *