ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко хоче, щоб Янукович узяв його дітище під особистий контроль

Львівський портал

|

Лідер партії «Наша Україна», колишній Президент (2005-2010) Віктор Ющенко сподівається на особистий контроль Президента Віктора Януковича за процесом будівництва Національного культурно-мистецького і музейного комплексу «Мистецький арсенал» (Київ). Про це передають «Українські новини» з посиланням на прес-службу НУ.

«Я наполягаю на тому, щоб проект «Мистецький арсенал» залишився президентським проектом», – передає прес-служба його слова.

Ющенко відзначив важливість цього проекту для країни.

«Це перший проект, в який потрібно вкладати кошти. Оскільки ніколи ти не виховаєш свого сина, якщо у нього не буде гордості за діда, прадіда – або в мистецтві, або в архітектурі… Нація, у якої немає свого Ермітажу, свого Британського музею, ніколи не буде нацією», – переконаний він.

Він виразив надію, що реконструкція і будівництво будуть відновлені з вересня.

Нагадаємо, в травні Кабінет Міністрів вирішив виділити 125 млн. гривень в 2010 році на завершення будівництва «Мистецького арсеналу».

31 травня Кабмін виділив Державному управлінню справами зі стабілізаційного фонду 75 млн. гривень на підтримку його матеріально-технічної бази за рахунок коштів, передбачених на завершення будівництва.

У лютому Ющенко очолив наглядову раду «Мистецького арсеналу».

Він сподівається, що музейний комплекс «Мистецький арсенал» налагодить співпрацю з музеєм Лувр (Франція) і іншими відомими світовими музеями.

Створення такого комплексу ініціював Ющенко в роки свого президентства.

proUA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *