ОСТАННІ НОВИНИ

Червоноградських гірників залишили без транспорту

Львівський портал

|

Із сьогоднішнього дня гірникам «Львіввугілля» доведеться добиратися на роботу і назад пішки. Про це повідомляє сайт Профспілки працівників вугільної промисловості України. 

Учора був останній день, коли шахтарів державного підприємства «Львіввугілля» доставляли на роботу і назад автобусами. З завтрашнього дня Червоноградським гірникам доведеться виконати той самий маршрут, але вже пішки. Перевізник, який співпрацює з ДП, поставив жорстку умову – доставка шахтарів буде припинена до тих пір, поки об`єднання не розрахується за вже надані послуги.

Як повідомив голова Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Олег Турчин, і працівники вугільних підприємств Червонограда, і територіальний комітет «Укрвугілляпрофспілки», і керівництво ДП чудово розуміють претензії перевізника, адже «Львіввугілля» вже два місяці не може оплатити його послуги, але переламати ситуацію немає можливості – ДП не може «вибити» в рідному міністерстві гроші за відвантажену вугільну продукцію.

«Тільки з початку липня ДП «Львіввугілля» відвантажило ДП «Вугілля України» палива на 24 млн. грн., плюс 12 млн. грн. «зависли» з минулого місяця, але грошей об`єднання так і не побачило. Усі звернення у «Вугілля України», Мінвуглепром натикаються на одні обіцянки. І минулого тижня профільний міністр пообіцяв керівництву «Львіввугілля» перерахувати за відвантажене паливо 14 млн. грн., Але кошти так і не надійшли», – відзначає профспілковий лідер.

У результаті держпідприємство залишається абсолютно без оборотних коштів (на шахтах немає можливості придбати необхідне обладнання, матеріали, запчастини і т.д.), а заручниками ситуації стали не тільки червоноградські гірники і працівники багатьох інших підприємств шахтарського міста, але навіть його жителі. Наприклад, той же перевізник не може виплатити заробітну плату водіям і обслуговуючому персоналу, а сьогодні вже й придбати паливно-мастильні матеріали, працівники допоміжних підприємств ДП досі не отримали заробіток за травень ц.р. До того ж, як повідомив Олег Турчин, над жителями Червонограда нависла загроза з дня на день залишитися без питної води, так як борг «Львіввугілля» у 5 млн. грн. перед міськводоканалом може обернутися повною зупинкою подачі води всьому місту.

«Шахтарі «Львіввугілля» відвантажили неоплаченого палива на 36 млн. грн., а заборгованість ДП за комунальні та інші обов`язкові послуги становить 12 млн. грн. Тобто, власних коштів об`єднання вистачило б для розрахунків з усіма боргами, але неможливість їх отримати поставило «Львіввугілля» у критичну ситуацію», – додав О.Турчин.

По допомогу у вирішенні даної проблеми червоноградські шахтарі мають намір звернутися до губернатора.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *