ОСТАННІ НОВИНИ

Уряду Азарова пророкують відставку до кінця року

Львівський портал

|

«У листопаді, найпізніше у грудні цього року нинішній уряд піде у відставку повністю», – заявив в ефірі програми «Шустер Live» на телеканалі «Україна» голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

Він переконаний, для відставки Кабміну Азарова є дві вагомі причини.

«Перша – цей уряд не спроможний і зрозуміти, і виконати ту програму реформ, яка запропонована Януковичем. Друга – в ньому надто багато прем’єрів», – зазначив народний депутат.

За його словами, у кріслі прем’єр-міністра крім Азарова себе бачать і Тігіпко, і Клюєв, і Бойко, і Колесніков. Саме через це, на думку Гриценка, зняли і віце-прем’єра з гуманітарних питань Володимира Семиноженка.

Втім, голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони висловив сподівання, що з відставкою нинішнього складу уряду, можливо, відбудуться зміни на краще.

«За ті 5 місяців, що працює уряд, нового, порівняно з попереднім, він нічого не показав. Ті ж самі борги, той самий МВФ, страшенний тиск на бізнес і більше нічого. Єдине, що вони зробили, – внесли Податковий кодекс, але краще, щоб його взагалі не було», – наголосив Гриценко.

Він підкреслив, зараз триває «медовий місяць» влади, люди втомилися від політики і чекають, що вона хоча б щось для них зробить. Проте за 5 місяців роботи нової команди, як розповів народний депутат, в жодну сферу не було принесено стабільності та реформ. Замість цього, на його переконання, був нанесений страшенний удар по економіці – запропонований Податковий кодекс.

Гриценко повідомив, насправді новій владі немає чого серйозно запропонувати країні, тому вона поспіхом вносить начебто несерйозні законопроекти, наприклад, про створення  підрозділу спецназу у складі податкової міліції.

«Давайте запровадимо там ще ракетні війська і морфлот, – наголосив народний депутат. – Я пропоную Януковичу відкликати цей абсолютно абсурдний і шкідливий для країни законопроект. Однак, може, він про нього навіть і не знає», – зазначив він.

Голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони нагадав, що, коли президент проводив засідання РНБО, вів страшенно жорстку розмову про те, що відбувається в армії, обговорював питання, як підняти військовий бюджет, для нього стало новиною те, що уряд Азарова проводить через коаліцію скорочення цього бюджету на 2 мільярди 135 мільйонів гривень.

«Армію просто вбивають однією рукою, а іншою намагаються її рятувати», – відмітив Гриценко.

Він впевнений, не все так добре в цій єдиній команді, в ній немає єдності.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *