ОСТАННІ НОВИНИ

Екс-президент заявляє, що в Україні екс-свобода слова

Львівський портал

|

Лідер «Нашої України» Віктор Ющенко переконаний, що сьогодні в Україні відсутня свобода слова. Таку думку він висловив у інтерв’ю для фільму «Таємниці демократії», що його знімає паризька компанія із представництвом у Голівуді Appleseed Entertainment, передає прес-служба «Нашої України».

Ющенко вважає, що першими, хто відчув зміну курсу української влади, стали журналісти. «Я можу сьогодні сказати, що свобода слова в моєму розумінні сьогодні в Україні відсутня», – наголосив він.

За його словами, українці зараз позбавлені можливості отримувати неупереджену інформацію про те, що відбувається в країні. «Перший, хто відбув на собі це ярмо – це українські журналісти. Мова не йде про окремих людей, мова йде про політику цілих каналів. Ви сьогодні не почуєте критику влади, навпаки, журналісти її, як правило, одноголосно хвалять, а ті, хто не хвалить, … має закритий рот», – зауважив Віктор Ющенко.

На його переконання, це є великою проблемою для розвитку країни. «Мати вільного журналіста, мати свободу слова, на мій погляд, це вже 50% вирішеннях проблем у житті країни», – зауважив лідер «Нашої України». Він підкреслив, що вільний журналіст має бути «подразником» для влади і вказувати їй на ті чи інші недоліки. «А цього зараз немає», – висловив жаль Ющенко.

Він переконаний, що відсутність свободи слова позбавляє український політикум конкурентності, що може призвести до регресу демократичного розвиту країни.

Ющенко наголосив, що така ситуація має примушувати до боротьби не тільки журналістів, а й всю українську націю, консолідувати демократичні сили.

Водночас,  він висловив впевненість, що українці не віддадуть свободу слова і демократію, здобуту ними у 2004 році під час Помаранчевої революції. «Я спокійний за українське суспільство, воно не віддасть здобуту демократію, не віддасть свободу», – наголосив Віктор Ющенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *