ОСТАННІ НОВИНИ

Митника Тимошенко підсадили у камеру до Зварича

Львівський портал

|

Екс-керівник Держмитслужби утримується у камері разом з екс-суддею Ігорем Зваричем. Про це "Українській правді" повідомив адвокат Макаренка Юрій Сухов. За його словами, у камері разом з екс-керівником митниці знаходиться 6 осіб.

"Він знаходиться разом зі Зваричем, зрадником Батьківщини і трьома колишніми міліціонерами, один з яких звинувачується у вбивстві і нібито живцем закопав людину", – зазначив адвокат.

Сухов повідомив, що Макаренко звернувся до керівництва СІЗО, щоб його перевели до іншої камери, оскільки колишній міліціонер, який звинувачується у вбивстві, "не зовсім адекватний і створює певний дискомфорт".

Крім того, адвокат розповів, що просив слідчого показати рішення про присвоєння справі щодо екс-глави Держмитслужби грифу "таємно". "На жаль, це рішення ми не побачили", – додав він.

"Діючий закон про держтаємницю каже про те, що присвоєння грифу "таємно" здійснюється тільки у відношенні тих матеріалів, у яких міститься відповідна інформація", – зазначив Сухов.

Адвокат заявив, що рішення про присвоєння справі Макаренка грифу "таємно" може бути оскаржене.

Як відомо, 11 червня голова СБУ Валерій Хорошковський заявив, що СБУ порушила кримінальну справу за фактом нанесення державі Україна збитків у зв`язку з рішенням Стокгольмського арбітражу за позовом компанії "РосУкрЕнерго" до "Нафтогазу".

23 червня Головне слідче управління СБУ порушило проти Макаренка кримінальну справу за фактом службової недбалості ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України.

СБУ викликала Макаренка 23 червня як свідка у кримінальній справі про незаконне митне оформлення газу, що належав компанії "РосУкрЕнерго", і який згідно з угодою з російським ВАТ "Газпром" було продано "Нафтогазу".

Після допиту Макаренку пред`явили постанову про затримання.

Печерський районний суд Києва 24 червня виніс постанову про обрання Макаренку запобіжного заходу у вигляді арешту терміном на 2 місяці

2 липня йому було пред`явлене обвинувачення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *