ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська «Батьківщина» оскаржила ухвалу Печерського районного суду Києва

Львівський портал

|

Львівська обласна організація ВО «Батьківщина» оскаржила ухвалу Печерського районного суду м. Києва в Апеляційному суді м. Києва. Також рішення Печерського суду, яке у «Батьківщині» вважають неправомірним, озвучать на засіданні Верховної ради України, повідомляє прес-служба БЮТ у Львівській області.

Як відомо, Печерський районний суд м. Києва своєю ухвалою зупинив дію постанови Президії політради партії ВО "Батьківщина" про виключення з партії І. Деньковича та заборонив проведення конференції Львівської обласної партійної організації ВО "Батьківщина" до вирішення справи по суті. З відповідним позовом до суду звернувся І.Денькович.

Ухвала Печерського районного суду є прецедентом, адже у такий спосіб влада втручається у діяльність політичної організації, а це заборонено зокрема Законом України про політичні партії, переконаний новообраний голова ЛОО ВО «Батьківщини» Роман Ілик. «У нас є інформація, що готувати цей позов Деньковичу допомогла так звана група Портнова, який є заступником глави Адміністрації Президента. Це ще раз  свідчить про те, що Денькович діє в інтересах партії влади, і, заручившись їх підтримкою, ставить собі за мету унеможовити участь ЛОО ВО «Батьківщина» у місцевих виборах», – сказав він.

За словами Романа Ілика, домогтися захисту своїх прав у суді звичайній людині доволі важко, часто розгляд справ триває роками. Проте, у випадку, коли суди перестають бути незалежною гілкою влади і починають виконувати політичні замовлення, правосуддя відбувається блискавично швидко.

Як пояснили юристи ЛОПО ВО «Батьківщина», 1 липня Печерський районний суд міста Києва постановив ухвалу, в якій забороняється проводити конференцію ЛОПО «ВО «Батьківщина», забувши при цьому залучити саму ЛОПО «ВО «Батьківщина» до участі у справі. В цей же день, 1 липня, київську ухвалу отримують у Львівській обласній виконавчій службі. А вже 2 липня державним виконавцем відкрито виконавче провадження і вручено відповідну постанову нібито представнику ЛОПО «ВО «Батьківщина». Не дивно, що правосуддя, яке відбувається таким поспіхом має ряд численних процесуальних недоліків та помилок як в документах, так і в діях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *