ОСТАННІ НОВИНИ

Для будівництва готелів на Львівщині бракує доступних кредитів

Львівський портал

|

Чемпіонат Європи з футболу 2012 року, за прогнозами УЕФА, буде найбільшим за кількістю глядачів за всю історію проведення чемпіонатів Про це на сьогоднішньому засіданні обласної Координаційної ради з питань підготовки готельної інфраструктури до Євро-2012 повідомив заступник голови облдержадміністрації Володимир Губицький. 

«Зважаючи на це, зрозуміло, що значна увага експертів Асоціації прикута до готелів, у котрих мають розмітитися сім’ї УЕФА, команди та вболівальники», – зауважив заступник голови ОДА. Згідно з вимогами Асоціації, у Львові має бути 1020 п’ятизіркових номерів, 1315 – чотиризіркових та 210 – тризіркових. Компанія «ТУІ Тревел» (офіційний туроператор УЕФА) підписала угоди з діючими готелями Львова та області на 2329 номерів, 735 з яких п’ятизіркові, 1261 – чотиризіркові, 333 – тризіркові. «З цих даних видно, що існує дефіцит 285 п’ятизіркових номерів та 54 – чотиризіркових», – зауважив Володимир Губицький.

До оновленої Державної цільової програми з підготовки до Євро-2012 увійшли 40 готелів у Львові (14 заплановано збудувати, а 26 – реконструювати) та 37 – в області (10 заплановано збудувати, 27 – реконструювати).

Володимир Губицький висловив сумнів щодо реального будівництва 14 готелів у Львові. «Сьогодні у місті реально будуються лише два об’єкти – друга черга «Леополісу» та готель «Максим», – зауважив Володимир Губицький.

У Трускавці готові до прийому гостей готелі «Ріксос-Прикарпаття» та «Шале Грааль». Є також незавершений об’єкт «Женева» та комплекс «Каштан», де проводяться будівельні роботи. У Моршині до Євро-2012 будуються два готелі підвищеної комфортності. Крім цього, на території населеного пункту гостей готові прийняти готелі «Аркадія», «Оріон», «Дюк», «Оберіг» та вся санаторно-курортна база.

«Вивчивши проблематику об’єктів готельної інфраструктури, найбільш серйозним питанням можу назвати отримання готелями доступних кредитів для проведення будівництва та реконструкції», – зазначив Володимир Губицький. Його підтримав керівник проекту будівництва готелю «Максим» Віталій Сулима, який розповів, що вже протягом місяця проводить переговори з банком щодо кредиту у розмірі 3,5 млн доларів США. Ці кошти, з його слів, потрібні для проведення облицювальних робіт, закупки інвентарю та необхідного обладнання.

Голова ЛОДА Василь Горбаль запропонував представникам готельного бізнесу, котрі потребують кредитів, подати йому інформацію про необхідні суми. Керівник області пообіцяв організувати зустріч керівників готелів з банкірами та намітити шляхи вирішення цього питання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *