ОСТАННІ НОВИНИ

Українець намагався обдурити митників більш як на 1 млн грн

Львівський портал

|

Львівські митники попередили спробу незаконного ввезення товару на територію України.

До митного поста «Краковець» прибув вантажний автомобіль «МАН» з вантажем із Бельгії під керування громадянина України. До митного оформлення були подані документи, за якими переміщувався вантаж – «акустичне обладнання в асортименті» одного з відомих виробників в кількості 3,5 тис. штук, загальню вартістю 34,3 тис. євро ( в перерахунку- 270,5 тис. грн.).

Проте у співробітників митниці виникли сумніви стосовно вартості вантажу. І не марно, адже в ході митного огляду було виявлено документ, за яким вказаний товар завантажувався у двох місцях – в Бельгії та Німеччині.

 Тож митники вирішили перевірити правдивість зазначеної в документах інформації і направили запит до митних органів Бельгії. У відповіді на запит бельгійські колеги повідомили, що справжня вартість вантажу складає 158,2 тис. євро (в перерахунку 1,5 млн. грн.), а також зазначили, що жодних документів на завантаження у Бельгії відомою компанією не видавалось. Таким чином, вартість товару намагалися занизити майже в 6 разів!

Складено протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 352 Митного кодексу України, а саме ввезення товару з приховуванням від митного контролю шляхом подання документів, що містять неправдиві дані стосовно відправника та вартості товару.  Акустичне обладнання загальною вартістю 1,5 млн. грн. вилучено.

За даним фактом складено протокол про порушення митних правил, матеріали будуть передані до суду, повідомляє прес-служба Держмитслужби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *