ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОДА зобов’язала підприємства області погасити борги із зарплати

Львівський портал

|

Засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат відбулася сьогодні під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ліляни Гримської за участю представників Об’єднання профспілок Львівщини та обласного об’єднання організацій роботодавців. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

На засіданні обласної комісії було заслухано звіти керівники підприємств-боржників з виплати заробітної плати, зокрема, комунального підприємства „Бориславводоканал”, державного підприємства „Санаторно-курортний лікувальний центр „Шкло”, державного авіапідприємства „Львівські авіалінії”, комунального підприємства „Львівелектротранс”, комунального підприємства „Львіврембудпостач”, публічного акціонерного товариства „Фірма „Нафтогазбуд”, державного підприємства „Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут”, ТзОВ з транспортного будівництва у Західному регіоні фірма „Західтрансбуд” тощо.

Обласна комісія детально проаналізувала причини наявності боргів з виплати заробітної плати на зазначених підприємствах та окреслила реальні шляхи її ліквідації. За результатами засідання кожному підприємству-боржнику були дані відповідні доручення.

Зокрема, директора комунального підприємства „Бориславводоканал” зобов’язано активізувати роз’яснювальну роботу серед населення щодо сплати боргів за житлово-комунальні послуги (борг населення за водопостачання понад 2,0 млн. грн.), а міського голову м. Борислава – в найкоротші терміни знайти можливість та забезпечити виплату боргу з відшкодування різниці в тарифах на цьому підприємстві.  

Директора державного підприємства „Санаторно-курортний лікувальний центр „Шкло” зобов’язано першочергово спрямовувати кошти на виплату заробітної плати і у 3-х місячний термін повністю виплати заборговану заробітну плату, а керівника публічного акціонерного товариства „Фірма „Нафтогазбуд” – активізувати претензійно-позовну роботу з підприємствами замовниками.

Питання погашення боргів на підприємствах-боржниках, а особливо роботу керівників у вирішенні проблеми з невиплатами, взято на особливий контроль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *