ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові склали велетенський пазл із зображенням українських вояків

Львівський портал

|

В неділю, 20 червня, пластуни Львова склали велетенський пазл із зображенням українських вояків різних епох. Члени Пласту складали кількаметрову мозаїку на площі Ринок. До акції могли долучитись усі охочі, повідомляють організатори.

Акція розпочалась традиційним для пластунів урочистим відкриттям. Під час процесу складання зображення пластуни розповсюджували серед перехожих листівки із закликом доєднатися до акції та скласти пазл-гру разом. Львів’яни охоче долучалися до заходу. Особливе зацікавлення такої ініціативи викликало у дітей, які теж взяли активну участь у формуванні картинки.

В ілюстрації великої мозаїки використані зображення українського війська у одностроях, зокрема відображені вояки Київської Русі, Запорізьської Січі, Карпатського опришка, Січового Стрільця, вояка Української Народної Республіки, Української Галицької Армії, Карпатської Січі, І українського фронту та Української Повстанської Армії. Кожна ілюстрація є не лише деталізована, а й підписана.

Проект «Вчимо історію разом!» є Всеукраїнської акцією Пласту – Національної скаутської організації України. Після Львова мозаїка поїде у інші обласні центри та міста держави де діють осередки Пласту. На сьогодні пазл «Вчимо історію разом!» вже розкладався на центральних площах Івано-Франківська, Чернівців, Острога, Ужгорода.

Як зазначив ініціатор заходу у Львові Михайло Гнип: «Така акція зацікавлює дітей та молодь до вивчення української історії. Водночас, це не є звичним уроком чи лекцією. Таке заняття є не лише повчальним, а й веселим».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *