ОСТАННІ НОВИНИ

До Євро-2012 в Україні з`явиться страхова медицина

Львівський портал

|

До кінця нинішнього року Верховна Рада може прийняти законопроект про соціальне медичне страхування. Про це в кулуарах парламенту повідомила народний депутат від Партії регіонів, голова Комітету ВР з питань охорони здоров`я Тетяна Бахтєєва. За її словами, ухвалення цього документа дуже важливо напередодні проведення в нашій країні чемпіонату Європи з футболу Євро-2012. Про це 2012ua.net повідомили у прес-службі Партії регіонів.

«До нас приїде величезна кількість гостей чемпіонату, і кожного з них буде турбувати питання, чи є у нас страхова медицина, і чи будуть вони мати можливість, якщо це буде необхідно, отримати достатню кваліфіковану медичну допомогу», – зазначила народний депутат.

З цією метою, як уточнила  Бахтеєва, держава повинна привести вітчизняні медустанови до європейського рівня.

 «Люди, які будуть до нас приїжджати, повинні розраховувати на медичну допомогу, і вона повинна відповідати рівню цивілізованих країн. Тому в чотирьох містах, де буде проводитися чемпіонат, буде встановлено перелік медичних закладів, які потрібно в терміновому порядку переобладнати відповідно до європейських стандартів. Далі така практика буде застосована в інших містах », – повідомила політик.

За її словами, документ, що пропонують прийняти, передбачає також збереження на нинішньому рівні державного фінансування галузі з тим, щоб незастраховані категорії населення (діти, пенсіонери, військовослужбовці і т.д) отримували повноцінне медичне обслуговування. Але разом з тим пропонується встановити обов`язкове страхування за рахунок внесків, які повинні будуть здійснювати роботодавці, органи місцевого самоврядування, юридичні та фізичні особи. А також буде запропоновано людям страхуватися добровільно.

«Ця реформа не вимагає величезних бюджетних вкладень, вона буде ґрунтуватися на відрахуваннях роботодавців та органів місцевого опору. Так відбувається і в країнах Європи, і ця модель ідеально підходить нашій країні », – додала Тетяна Бахтєєва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *