ОСТАННІ НОВИНИ

«Газпром» наполягає на злитті з «Нафтогазом України»

Львівський портал

|

Створення спільного підприємства «Газпрому» та «Нафтогазу України» можливе тільки у випадку домовленості про подальше злиття компаній. Про це заявив глава "Газпрома" Олексій Міллер.

Він зауважив, що компанії вирішили вести перемови про поетапне злиття, яке розпочнуть зі створення СП на рівних умовах.

За словами Міллєра, з українського боку до складу спільного підприємства увійдуть газотранспортна система і видобувні активи.

Натомість російська сторона запропонувала родовища з запасами, еквівалентними внеску українців.

Крім того, "Нафтогаз України" автоматично стане учасником проектів «Північний потік» і «Південний потік» у випадку злиття з ВАТ "Газпром". Про це також заявив Міллер.

Нагадаємо, передбачається, що морська ділянка газопроводу «Південний потік»  пройде по дну Чорного моря від компресорної станції "Російська" на російському узбережжі до узбережжя Болгарії.

Його загальна довжина складе близько 900 кілометрів, максимальна глибина – більше двох кілометрів. Продуктивність морської ділянки "Південного потоку" складе до 63 млрд кубометрів на рік. Для реалізації сухопутної частини проекту за кордоном з Болгарією, Сербією, Угорщиною, Грецією, Словенією, Хорватією та Австрією були підписані міжурядові угоди.

Газопровід Nord Stream пройде по дну Балтійського моря, безпосередньо з`єднає Росію і Німеччину. Перший газ з 1200-кілометрової магістралі почне надходити наступного року, а в 2012 році вийде на проектну потужність в 55 мільярдів кубометрів на рік.

ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *