ОСТАННІ НОВИНИ

Доній каже, що вартість «тушки» - 1,5 млн доларів

Львівський портал

|

Ціна переходу в коаліцію – 1,5 мільйони доларів премії для кожної "тушки", каже нардеп від "Народної самооборони" Олесь Доній.

Про це він заявив "Україні молодій", коментуючи перехід своїх соратників – депутатів НУНС – до коаліції "Стабільність і реформи".

"Меркантильні інтереси для всіх цих людей дорожчі, ніж ідеологія", – заявляє Доній.

"Самооборонець" зазначає, що "іржа" й надалі роз`їдатиме фракцію НУНС, адже проти "ренегатів" не застосовують жодних санкцій – формально вони лишаються членами "НУНС".

А голова фракції Микола Мартиненко, за словами Донія, насправді сприяє "регіоналам".

"Він є ніби "тіньовим" членом коаліції. Мартиненко зі Жванією лишаються бізнес-компаньйонами, й очевидно, що вони обговорювали питання про перехід до коаліції шістьох "НУНСівців", – вважає Доній.

На його думку, "на існуванні "Самооборони" як громадського руху і групи в парламенті тепер можна ставити крапку".

"Групи ("Народна самооборона") формально не існує. Її потрібно розпускати де-Юре", – переконаний Доній.

На його думку, регіонали активізували "рекрутування" нових "тушок", оскільки їхні партнери по коаліції з Компартії не підтримують зміни до виборчого законодавства ї Партії регіонів не вистачає голосів на ухвалення закону про місцеві вибори на новій – мажоритарно-пропорційній – основі.

А така зміна системи виборів дозволить регіоналам привести у владу в усіх областях більше своїх ставлеників, пояснює Доній.

Як відомо, у п`ятницю, 18 червня, ще 6-ро депутатів із опозиційної НУНС увійшли до складу коаліції "Стабільність і порядок".

Тепер більшість, яка голосує в інтересах президента Віктора Януковича та Партії регіонів, становить 257 депутатів.

"Українська правда"

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *