ОСТАННІ НОВИНИ

У НУНС заговорили про розпуск парламентської фракції

Львівський портал

|

Депутат від НУНС Олександр Третьяков пропонує розпустити парламентську фракцію блоку "Наша Україна – Народна самооборона".

"Я пропонував і пропоную розпустити фракцію "НУ-НС", – сказав він у коментарі для "Дзеркала тижня".

"Хто хоче, хай вливається в БЮТ, хто хоче – хай приєднується до фракцій коаліції, а той, хто залишиться і створить опозиційну фракцію, – матиме можливість працювати в парламенті серед однодумців, проводячи єдину політику і злагоджено голосуючи", – заявив Третьяков.

На його думку, розформування фракції НУНС допоможе також зорієнтуватися українським виборцям.

"Виборці отримають ясність, бо на одному ефірі не опонуватимуть один одному "нунсовец від коаліції" і "нунсовец від опозиції". Втім, ясність потрібна не тільки виборцям, але і нам самим", – констатував Третьяков.

"Я відчуваю, що моя пропозиція (про розпуск фракції НУНС у Верховній Раді), відкинута півтора місяця тому, здобуває дедалі більше прихильників", – додав він.

Як відомо, у п`ятницю, 18 червня, до складу коаліції "Стабільність і реформи" увійшли ще 6 депутатів, обраних за списками блоку НУНС.

Раніше у фракції НУНС, яка ухвалила 37 голосами рішення про перехід в опозицію, порушувалося питання про вихід із фракції тих, хто голосує врозріз із її рішеннями.

Проте цю пропозицію було проігноровано через те, що зменшення чисельності фракції спричинило б зменшення кворуму – а це збільшило б шанси на зміну керівництва фракції.

Українська правда

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *