ОСТАННІ НОВИНИ

За контрабанду старовинних монет поляк отримав три роки позбавлення волі

Львівський портал

|

Громадянина Польщі, який незаконно вивозив з України старовинні монети 16-18 століття, засуджено до трьох років позбавлення волі.

Як повідомила прес-служба Управління СБУ у Львівській області, у результаті заходів спрямованих на виявлення фактів незаконного вивезення з України культурно-історичних цінностей, співробітники СБУ спільно із працівниками митниці затримали 49-річного громадянина Республіки Польща, який повертаючись у РП через піший перехід “Шегині – Медика” митного поста “Мостиська” Львівської митниці, намагався незаконно вивезти з України старовинні монети 16-18 століття. повідомила прес-служба Управління СБУ у Львівській області.

Під час поглибленого митного огляду туристичної сумки іноземця правоохоронці виявили 7 старовинних монет, захованих серед продуктів харчування. Після цього був проведений особистий обшук контрабандиста, під час якого вилучено ще 35 старовинних монет. Згідно з висновком мистецтвознавчої експертизи, проведеної за ініціативи СБУ Науково-дослідним експертно-криміналістичним центром ГУ МВС області, 11 монет (талер 1672 р.в., орт 1624 р.в., трояк 1586 р.в., двуденар друга половина 16 ст., рубль 1624 р.в., цехін 1789-1797 р.в. та ін.) становлять культурно-історичну цінність та не підлягають вивозу з України.

Стосовно затриманого Управлінням СБУ у Львівській області була порушена кримінальна справа.

Розглянувши зібрані слідством матеріали, Мостиський районний суд Львівської області визнав зловмисника винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.15 (закінчений замах на злочин), ч.1 ст. 201 (контрабанда) КК України та засудив до 3 років позбавлення волі, звільнивши його від відбування покарання із встановленням 1,5-річного іспитового строку.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *