ОСТАННІ НОВИНИ

За тиждень правоохоронці виявили сімох водіїв автобусів, які п’яними сідали за кермо

Львівський портал

|

Перші результати профілактичного  відпрацювання ДАІ  МВС України –  «Автобус-2012», яке  розпочалося у  Львівській області 31 травня, є вражаючими. За сім днів операції співробітники ДАІ області щодня фіксували випадки, коли водії-перевізники перебували у стані алкогольного сп’яніння. Про це повідомили у прес-службі управління ДАІ у Львівській області.

Загалом за вищезгаданий період на Львівщині  було перевірено 29 суб’єктів господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів та вантажів на підставі виданих ліцензій. У тому числі перевірили 9 таких, що здійснюють нерегулярні пасажирські перевезення.

Також було оглянуто понад 430 автобусів, які використовуються для надання послуг з перевезення пасажирів, у тому числі – для перевезення організованих груп дітей. 

У результаті проведених перевірок було виявлено 104 технічно-несправних автобуси, у тому числі: 23 – з несправним або заблокованим аварійним виходом, 14 – з незаконно встановленими додатковими місцями для сидіння, 4 – переобладнаних для роботи на газовому паливі з порушенням вимог законодавства,  також 1 технічно-несправний автобус, задіяний до перевезення організованих груп дітей.      

Протягом  тижня у межах операції «Автобус-2010»  було виявлено 244 порушень  законодавства, допущених водіями автобусів. У  тому числі виявлено: 7 випадків, коли водії керували автобусами, перебуваючи  у стані алкогольного сп’яніння; 24 – перевищення встановленої швидкості руху; 38 – порушення правил зупинки маршрутних транспортних засобів під час висадки пасажирів; 10 – експлуатація транспортного засобу, який своєчасно не пройшов Державний технічний огляд, або без талону техогляду; 2 – перевезення пасажирів водієм без передрейсового медичного огляду або контролю технічного стану транспортних засобів; 56 – відхилення від визначеного маршруту руху автобуса.

За результатами виявлених порушень співробітники ДАІ Львівської області склали 244 адміністративних протоколів. Тимчасово затримали 13 автобусів, а також заборонили експлуатацію 49 автобусів з тимчасовим вилученням талону про проходження Державного технічного огляду. Крім того, згідно зі ст. 265-3 КУпАП тимчасово вилучено 2 ліцензійні картки автобусів.        

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *