ОСТАННІ НОВИНИ

Активістів громадських організацій навчають співпрацювати з органами місцевої влади

Львівський портал

|

У рамках проекту «Впровадження  нових механізмів  для участі підприємницької громади у процесі прийняття рішень органами місцевої влади» проводяться тренінги. Захід реалізовується завдяки підтримці Міністерства закордонних справ Данії, що була надана через ПРООН та Творчий центр ТЦК. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

В управлінні «Дозвільний офіс» проводять тренінги для підприємницької громади Львова та Винник. Зокрема, був проведений тренінг «Процес вироблення місцевої публічної політики» та триває тренінг «Громадський моніторинг та громадська експертиза органів влади». Даний проект організовано та проведено благодійним фондом «Центр підтримки ініціатив» спільно з департаментом економічної політики Львівської міської ради. 

«Серія тренінгів спрямована на освіту представників громадських організацій. Ми маємо надію, що підприємницькі громади Львова та Винник  отримають інформацію про інструменти впливу на процес прийняття рішень органами місцевої влади. Сподіваюсь, що це сприятиме активності громадських організацій у співпраці з владою. Дуже показовим на тренінгах є діалог між владою Львова та громадськістю», – зазначив фахівець зі зв’язків із громадськістю ПРООН в Україні Василь Романюк.

Під час тренінгу учасникам надано інформацію про сутність моніторингу та громадської  експертизи органів місцевої влади. Тренери ознайомили  з необхідними  умовами формування експертизи, обґрунтували необхідність участі громадських організацій у прийнятті рішень, надали інформацію про існуючі законодавчі положення щодо діяльності громадських організацій.

«Одним із завдань тренінгу є підвищити активність та покращити знання підприємницької громади у прийнятті рішень органами місцевої влади. Адже, щоб бути конкурентоспроможними потрібно мати освіту і вміння», – зауважила керівник проекту, директор благодійного фонду «Центр підтримки ініціатив» Оксана Порайко.

Як  повідомили в департаменті економічної політики, проведення цих заходів дозволить залучати підприємницьку громадськість до обговорення першочергових проблем бізнес-середовища, враховувати альтернативні варіанти їх вирішення, прийняти ефективніші та раціональніші рішення і забезпечити належний моніторинг виконання цих рішень.

Нагадаємо, що в рамках проекту «Впровадження  нових механізмів для участі підприємницької  громади у процесі прийняття  рішень органами місцевої влади» в управлінні «Дозвільний офіс» встановили «Інформаційний кіоск».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *