ОСТАННІ НОВИНИ

В Україну екстрадували з Польщі банківського шахрая

Львівський портал

|

Процедура екстрадиції з Польщі до України громадянина нашої держави, якого розшукували за підозрою у скоєнні фінансових злочинів, провели в пункті перетину „Шегині-Медика”, повідомляє ВЗГ ГУМВСУ у Львівській області.

Чоловік умудрявся регулярно протягом кількох місяців 2003 року підробляти та надавати одній із банківських установ міста Житомира документи, для отримання кредитів. У такий нехитрий спосіб чоловіку вдалося збагатитися на п’ятизначну суму.

Як наслідок, обвинувачення у вчиненні злочинів передбачених частиною 2 ст. 222 (Шахрайство з фінансовими ресурсами) та частиною 2 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України. За вчинення цих злочинів, екстрадованому світить від двох до п’яти років позбавлення волі.

Маючи на руках неабияку суму грошей, „наш герой” не знайшов нічого кращого як втекти до Республіки Польщі, де проживав нелегально.

Але за шість років гроші закінчилися закінчуватися. Тоді пройдисвіт спробував провернути аналогічну оборудку в Польщі. Під час неї потрапив у поле зору правоохоронних органів.

Марними виявилися сподівання шахрая на те, що перебування за кордоном дасть йому можливість уникнути покарання, адже механізм обміну „поліційною” інформацією вже давно чітко налагоджений.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *