ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові триває тренінг для реставраторів каменю

Львівський портал

|

У межах українсько-німецького проекту «Муніципальний розвиток і оновлення старої частини міста» триває черговий семінар з реставрації історичних кам’яних фасадів у Львові. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Семінари з реставрації кам’яних фасадів проводяться на прикладі порталу на площі Ринок, 40. Група з 12 реставраторів під керівництвом німецького експерта в галузі каменярства та скульптур з каменю Дірка Брюґґемана працює над ним уже більше, ніж місяць. Процес реставрації даного фасаду досить тривалий, бо фасадний камінь слід було знесолити, тому реставратори наклали на нього на 2 тижні компрес для виведення солей, а особливо пошкоджені оригінальні частини фасаду потрібно було замінити відповідними вставками.

Крім всіх пошкоджень один з атлантів, що підтримує балкон фасаду, вже давно втратив руку, яку зберігали люди, небайдужі до історичної спадщини Львова. Використовуючи спеціальні будівельні розчини, реставратори повернули втрачену руку на своє місце, де вона довершила цілісний вигляд фасаду.

Як розповів Дірк Брюґґеман, цей етап робіт на пл. Ринок, 40 триватиме до кінця цього тижня. А потім реставратори працюватимуть ще 2 тижні у липні.

Вже наприкінці серпня у межах проекту пройдуть чергові семінари з реставрації настінних розписів та ліпнини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *