ОСТАННІ НОВИНИ

У червні Львів проведе міжнародний фестиваль камерної музики

Львівський портал

|

З 10 по 13 червня у Львові відбудеться ІІІ Міжнародний фестиваль камерної музики «Шимановскі-квартет та друзі». Фестиваль проходитиме у Львівській філармонії.

Цього року фестиваль камерної музики буде більш різножанровим і яскравим – поєднає у собі пристрасне аргентинське танго, джаз, і, звичайно, класичну музику.

Серед артистів-учасників фестивалю будуть музиканти з Польщі, Австрії, Німеччини, Литви, Латвії, Грузії та України. Спеціальним гостем цьогорічного фесту буде найкращий геніальний віртуоз зі скрипки Гідон Кремер (Латвія). Його виступ заплановано на 12 червня. 

Фестиваль складатиметься з чотирьох концертів, кожен з яких – це довершений музичний проект. Концерти відрізнятимуться як за настроєвим забарвленням, так і за музичними стилями. Зокрема, 10 червня запланований виступ ансамблю «Tango Forever» у виконанні Тангата Квінтет (Польща) – одного з кращих польських ансамблів молодого покоління, який є лауреатом багатьох престижних нагород на музичних конкурсах та фестивалях в Польщі та за кордоном.

11 червня відбудеться виступ «F. A. E.» – концерт Олега Майзенберга (Україна – Австрія) – піаніста світової слави, професора Музичного університету у Відні, Почесного члена товариства Wiener Konzerthaus, Кавалера австрійського почесного Хреста першого ступеня. Разом з О. Майзенбергом на сцені виступатиме Шимановскі-квартет – застовник та організатор цього фестивалю, відомий у Європі та світі колектив, який активно концертує та виступає на найпрестижніших сценах, таких як Carnegie Hall (Нью-Йорк), Suntory Hall (Токіо), Konzerthaus (Берлін), Сoncertgebouw, (Амстердам), Musikverein (Відень), Angels Place (Сідней), тощо. Музиканти записали вже сім альбомів.

12 червня – найочікуваніша подія року у світі класичної музики – маестро світової слави, геніальний віртуоз, неперевершений скрипаль Гідон Кремер (Латвія) та його тріо: Хатя Буніатішвілі (фортепіано, Грузія-Австрія), Андрій Пушкарьов (вібрафон, Україна), Гіедре Дірванаускайте (віолончель, Литва).

13 червня – заключний гала-концерт фестивалю: «CrossOver» – концерт, в якому класична музика поєднається з джазом завдяки гурту «100% Lana» (Джазовий колектив з Австрії), Андрію Пушкарьову та Шимановскі-квартету. Гурт вже видав альбом «Пил тижня» (The Dust of а Week), а цього року планується випуск нового альбому під назвою «Дебют Лани Ценчіч».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *