ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати намагаються стримати ріст квартплати

Львівський портал

|

Жодних розрахунків  від мерії, пов’язаних із підняттям  тарифу на квартплату депутатський корпус наразі не бачив. Відтак, обранці домагатимуться їх оприлюднення. Про це заявив депутат ЛМР від фракції Партії «Реформи і Порядок» Сергій Смірнов. Він також зауважив, що кілька місяців тому процес збільшення квартплати вдалось зупинити.  

«Це вже друга спроба підняти квартирну плату за останні півроку. Першого разу –наприкінці минулого-початку цього року – депутатам нашої фракції вдалося цей процес зупинити. Ми доволі швидко з’ясували, що економічне обґрунтування діючих тарифів не дає підстав для збільшення розміру квартплати. Чиновники мерії врешті з нами погодилися і процес було зупинено, квартплата не піднімалася. Цього разу оприлюднено заяви про наміри підняти квартплату через збільшення мінімальних заробітних плат та здорожчання енергоносіїв. Проте розрахунків ми наразі знову ж таки не бачили. Будемо добиватися, щоб їх показали не тільки нам, але й мешканцям. Більше того, чиновники по факту погодилися з нами в тому, що процес будь-яких коригувань тарифів не може відбуватися без інформування і врахування думки мешканців. Зараз ми чуємо обіцянку, що громадські слухання з цього приводу мають бути проведені практично по кожному будинку. Відповідно, якщо будь-яке рішення, про наміри прийняття якого мешканці не були повідомлені і з яким не згодні, виконком таки затвердить, то львів’яни мають право звертатися з оскарженням цього рішення. Ми також допомагатимемо в цьому», – зауважив Сергій Смірнов.

За словами  Сергія Смірнова  позитивним є той факт, що виконавча влада нарешті зрозуміла , що можливо не всі послуги повинні оплачувати мешканці. Разом із тим, нагадав депутат, досі не розроблено механізм повернення мешканцям переплачених коштів за квартплату.

«Від частини послуг можна відмовитися, а інша частина – наприклад прибирання вулиць не повинно оплачуватися з квартирної плати. І це важливо. І ще два моменти, які стосуються квартплати. Перше – не до кінця відпрацьовано механізм і саме зарахування  переплаченої квартплати за ряд попередніх років, яка мала б бути зарахована як аванс мешканців. А друге – попри всі заяви нової влади по сьогодні не має чітких розрахунків, на основі яких можна стверджувати, які саме цифри на рік потрібно коригувати через збільшення мінімальної зарплати і наскільки подорожчають енергоносії. Бо, знову ж таки, заяви є, а наскільки ж зменшиться ціна того ж таки газу для населення і комунальних підприємств – невідомо».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *