ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович вважає, що ідею про пам`ятник Сталіну треба винести на референдум

Львівський портал

|

Президент України Віктор Янукович виступає за проведення місцевого референдуму у Запоріжжі з приводу встановлення пам’ятника Йосипу Сталіну. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Президент України переконаний, що всі суперечливі питання треба вирішувати в демократичний спосіб. «Я розмовляв з мером Запоріжжя і з депутатами міської ради. Ми дійшли спільної думки, що потрібен загальноміський референдум. Нехай мешканці Запоріжжя самі, у демократичний спосіб, вирішать, чи є місце на їхній землі погруддю Сталіна», – цитує слова Президента його прес-служба.

«Стосовно пам`ятника Сталіну в Запоріжжі. По-перше, не пам`ятник, а бюст. По-друге, його ніхто не встановлював. У Запоріжжі нема ані пам`ятника, ані бюста Сталіну. Але в міській раді Запоріжжя є вісім комуністів. Ці комуністи хочуть у дворі, де знаходиться офіс Комуністичної партії, встановити погруддя Сталіна. Оскільки ця територія належить комуністам, то для встановлення бюста не потрібна згода міської ради», – зазначив В.Янукович.

Нагадаємо, 25 березня секретар Запорізького обкому Комуністичної партії України Олександр Зубчевський заявив про намір встановити до 9 травня у місті пам’ятник Й.Сталіну.

31 березня віце-прем’єр-міністр України Володимир Семиноженко заявив, що влада не перешкоджатиме спорудженню пам’ятника Й.Сталіну, щоб “не загострювати зіткнення різних думок”.

Водночас ряд політичних сил заявили про неприпустимість втілення цього рішення в життя і наміри не допустити встановлення пам`ятника.

УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *