ОСТАННІ НОВИНИ

Цимбалюка просять перевірити, на що пішло 50 млн євро протипаводкового кредиту

Львівський портал

|

Депутат Львівської обласної ради Михайло Бакай звернувся під час учорашнього сесійного засідання облради до начальника ГУ МВСУ у Львівській області Михайла Цимбалюка із запитом, у якому просить перевірити законність використання «Львівською обласною дирекцією з протипаводкового захисту» 50 мільйонів євро кредиту, взятого під державні гарантії.

«Щороку держава витрачає значні кошти з держбюджету на ліквідацію наслідків паводків. Хоча, як показує досвід,  виділені кошти розкрадаються різними гілками місцевої влади», – йдеться у запиті депутата.

За його словами, «Львівська обласна дирекція з протипаводкового захисту», яка начебто покликана ліквідовувати наслідки стихійних лих, насправді лише відкрила рахунки для отримання державних коштів, які надалі перекачуватимуться підрядним та субпідрядним організаціям з ознаками фіктивності. «Останні ж, приступивши до виконання робіт, як завжди, не зможуть їх закінчити, начебто через брак коштів», – переконаний М. Бакай.

Депутат побоюється, що створення підприємства «Львівська обласна дирекція з протипаводкового захисту» та залучення кредиту під державні гарантії ознаменується черговою спробою чиновників привласнити державні кошти.

«Вважаю, що дана ситуація вимагає негайного втручання обраного народом депутатського корпусу та заходів реагування правоохоронних органів», – наголошує у запиті Михайло Бакай.

Нагадаємо, що згідно з постановою КМУ «Про залучення у 2009 році іноземного кредиту під державну гарантію для реалізації інвестиційного проекту комплексного протипаводкового захисту у Львівській області на 2009-2011 роки» від 8 липня 2009 року було передбачено залучення іноземного кредиту під державні гарантії на суму 50 млн євро. Позичальником для реалізації цього проекту у Львівській області є державне підприємство «Львівська обласна дирекція з протипаводкового захисту».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *