ОСТАННІ НОВИНИ

На шахтах Львівщини виявили ряд порушень

Львівський портал

|

З 7 до 12 квітня 2010р.  Територіальне управління Держгірпромнагляду по Львівській області проведено перевірка стану провітрювання гірничих виробок та дотримання вимог пилогазового режиму на шахтах ДП “Львівугілля“ та ДВАТ “Шахта “Надія“.   Про це повідомляє прес-служба управління.

Особливо уважно інспектори проконтролювали виконання заходів щодо попередження вибухів метану і вугільного пилу; виконання заходів з покращення провітрювання шахт, у тому числі виконання заходів щодо результатів і рекомендацій депресійних зйомок; експлуатація вентиляційних установок , вентиляційних споруд та реверсивних пристроїв; наявність та працездатність апаратури газового контролю;

організацію роботи дільниць вентиляції і техніки безпеки (ВТБ) та служб аерогазового контролю, укомплектованість відповідними фахівцями; стан та ефективність роботи дегазації; дотримання вимог пилогазового та температурного режимів; наявність засобів та устаткування для боротьби з пилом.

У ході перевірки було виявлено ряд порушень і  декілька з них можна назвати найбільш характерними або основними. Наприклад, частина метанометричної техніки (переносні прилади), що експлуатується  практично на всіх шахтах  ДП “Львіввугілля”  (шахти “Великомостівська“, “Червоноградська“, “Лісова“, “Зарічна“, “Степова“) не пройшла планове опосвідчення в Макіївському науково-дослідному інституті (МаНДІ). На відокремленому підприємстві ВП “Шахта  “Зарічна“ проект  аерогазового контролю (АГК) шахти не пройшов планову експертизу в МакНДІ. 

Відсутні також прилади контролю, перевірки газоаналізаторів не проводяться із необхідною періодичністю – потрібно не рідше 1 разу на тиждень. Немає затвердженого проекту ліквідації шахти «Візейська»

Як підкреслив начальник Західної державної міжрегіональної гірничо-технічної інспекції у вугільній промисловості Володимир Юрків, всього за період проведення перевірки через порушення, що створювали загрозу життю працівників, в тому числі – через порушення  провітрювання та  пилогазового режиму,   інспекторським складом Західної Державної Міжрегіональної гірничотехнічної інспекції у вугільній промисловості

7 (сім) разів  заборонялося ведення гірничих робіт по шахтах (на  ВП «Шахта «Великомостівська», ВП «Шахта « Лісова», ВП «Шахта  «Зарічна», ВП «Шахта «Відродження», ВП «Шахта  «Степова», ВП «Шахта « Червоноградська», ВП «Шахта «Візейська»), експлуатація   машин і механізмів, устаткування, транспортних  засобів. Винні в допущенні порушень провітрювання та пилогазового  режиму особи притягнуті  до адміністративної  і дисциплінарної відповідальності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *