ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиція пропонує голосувати за узаконення ЗНО, професійну армію та зменшення ПДВ

Львівський портал

|

Лідер об’єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко заявляє, що опозиція користатиметься правом, передбаченим законом про Регламент діяльності Верховної ради та раз на тиждень формуватиме порядок денний пленарних засідань парламенту. Про це повідомляє сайт Ю. Тимошенко.

"Парламентська опозиція має право формувати сесійний тиждень, порядок денний на один день – це передбачено законом. І це дає нам можливості і інструменти, як опозиції працювати конструктивно, формувати це порядок денний, включаючи проекти законів, проекти постанов, які потрібні країні", – сказала Юлія Тимошенко.

Зокрема, прем’єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв уточнив, що парламентська опозиція пропонує в середу, 14 квітня, розглянути низку невідкладних законопроектів. "Перший блок – це питання соціальної політики, зокрема, законопроекти, які свого часу були обраховані Міністерством фінансів і стосуються допомоги на дітей до досягнення 3-річного віку, і це законопроект, який стосується допомоги малозабезпечених громадян", – повідомив він.

За його словами, другий блок питань пов’язаний з необхідністю набуття чинності законів про боротьбу з корупцією. "Це законопроект нашого колеги Романа Зварича про введення в дію законів щодо боротьби з корупцією, які, на жаль, були заблоковані більшістю", – зазначив Сергій Соболєв.

Прем’єр-міністр опозиційного уряду також повідомив, що опозиція наполягатиме на розгляді законопроекту, пов’язаного з переходом на професійну армію. Крім того, опозиція пропонує ухвалити закон, який на законодавчому рівні закріпить параметри незалежного зовнішнього оцінювання.

За словами Сергій Соболєва, опозиція також ініціює розгляд законопроектів, які передбачають зменшення ставок податку на прибуток та на додану вартість, а також запровадження податкових канікул для малого та середнього бізнесу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *