ОСТАННІ НОВИНИ

Літак президента Польщі упав через помилку екіпажу?

Львівський портал

|

Згідно з попередньою версією, причиною аварії літака Ту-154 урядового авіазагону Польщі стала помилка екіпажу. Про це повідомляє РІА Новості з посиланням на джерело в силових структурах. У результаті авіакатастрофи загинув президент Польщі Лех Качиньський, а також десятки польських політиків і громадських діячів.

За даними СКП та МНС, всього на борту Ту-154 перебували 132 особи. Ніхто з них не вижив, цю інформацію підтвердили відразу в декількох відомствах, в тому числі – в російському МЗС.

У літаку перебувала офіційна польська делегація, яка прямувала до Смоленськ для участі в траурних заходах у Катині. Польські ЗМІ, у свою чергу, призводять неповний список тих, хто перебував у розбився літаку разом з Качиньським. За даними видання Wiadomosci, в числі загиблих глава Генштабу Польщі Франтішек Гонгора, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качоровський, президент Інституту національної пам`яті Польщі Януш Куртика, єпископ дивізії Війська Польського генерал Тадеуш Плоски, православний єпископ польської армії і бригадний генерал Мирон Чодаковскі, голова Національного банку Польщі Славомір Скшипек і ряд інших політиків і високопоставлених осіб.

Літак впав близько 10:50 ранку при заході на посадку в умовах туману. За наявною інформацією, під час зниження лайнер зачепив дерево; у літака відвалилася хвостова частина і лайнер впав на землю.

 

Lenta.ru


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *