ОСТАННІ НОВИНИ

Передрук тестів мовами нацменшин - гроші на вітер, вважає Середяк

Львівський портал

|

 Директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк вважає, що зі зміною правил проведення зовнішнього незалежного оцінювання, державні кошти буде витрачено в пусту. Про це вона сказала сьогодні під час прес-конференції.

На думку Л.Середяк, через продовження терміну реєстрації учасників ЗНО, які хочуть складати тестування кримсько-татарською, молдовською, польською, російською, румунською та угорською мовами, вони зобов’язані передрукувати тести на мови цих нацменшин, що складе додаткові витрати.

«Це зайві видатки, бо таких людей є небагато. І якщо у класі троє дітей хочуть переклад російською до прикладу, то зошитів з тестами буде 15, бо їх комплектує машина, вони не складаються вручну. А це відповідно перевитрати. Торік ми мали значні перевитрати, а цього року можуть бути ще більшими», – сказала вона.

Лариса Середяк також зазначила, що кількість людей, які бажають отримати тести мовами нацменшин у Рівненській, Львівській та Волинські областях надзвичайно низька і при цьому жодного разу не було апеляції з приводу ущемлення прав нацменшин.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *